Ειδήσεις
Αρχική Ειδήσεις, Πνευματικό Κέντρο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

29 Σεπ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης προτίθεται να δημιουργήσει ερασιτεχνική θεατρική ομάδα ενηλίκων, υπό την καθοδήγηση επαγγελματία σκηνοθέτη/καλλιτεχνικού υπευθύνου. Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι δημότες Δωδώνης να δηλώσουν συμμετοχή, αποστέλλοντας τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο/τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση pkddodonis@yahoo.com ή στο τηλέφωνο 6986828012, έως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Η ανάγκη ανάπτυξης ενός πυρήνα δημιουργικής έκφρασης, εξωστρέφειας και γόνιμης ψυχαγωγικής διεξόδου, έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ιδιαίτερα στην πρωτόγνωρη συνθήκη που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, τα τελευταία δύο χρόνια. Παράλληλα, έχοντας την τύχη να φιλοξενούμε στα γεωγραφικά σύνορα του δήμου μας ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζόμενα αρχαία θέατρα της Ελλάδας, θεωρούμε μείζονος σημασίας την προσφορά δωρεάν μαθημάτων θεατρικής αγωγής, αυτοσχεδιασμού και θεατρικής έκφρασης, με σκοπό την ανάδειξη κι αξιοποίηση του παιδευτικού, ψυχαγωγικού και κοινωνικού χαρακτήρα του θεάτρου, την παραγωγή και περιοδεία θεατρικών παραστάσεων αλλά και τη μελλοντική συμμετοχή σε ερασιτεχνικά φεστιβάλ θεάτρου.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στη Δωδώνη, ενώ οι ημέρες και ώρες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν αφότου συγκεντρωθούν όλες οι συμμετοχές. Επίσης, επισημαίνεται ότι στη θεατρική ομάδα μπορούν να συμμετέχουν τόσο εκείνοι που επιθυμούν να στελεχώσουν τον θίασο, σε ρόλο ηθοποιού, όσο κι εκείνοι που επιθυμούν να υποστηρίξουν την προσπάθεια εθελοντικά, σε επίπεδο διοικητικό, οργανωτικό, σκηνογραφίας, κατασκευής κοστουμιών, κ.λπ.