Εκδηλώσεις
Αρχική Φεστιβάλ 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ <<ΤΟ ΤΑΒΛΙ>> ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΧΑΪΔΗ – 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 21.00 ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ <<ΤΟ ΤΑΒΛΙ>> ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΧΑΪΔΗ – 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 21.00 ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ

01 Αυγ 2019 21.00 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ

 

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης συνεχίζει, δυναμικά, τις επιτυχημένες διοργανώσεις του με μια από τις πλέον δημοφιλείς παραγωγές του φετινού καλοκαιριού: τοΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης παρουσιάζει την κωμωδία «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, την 1ηΑυγούστου 2019, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, ώρα 9 μ.μ.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης κι ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, σε μια παρτίδα δεξιοτεχνίας, παρουσιάζουν «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Πρόκειται για μια κωμωδία χαρακτήρων, όπου αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή».

 

 

 

Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) κι ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης), δυο φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα, μετά από έναν μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πώς θα πιάσουν την καλή και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους. Το σχέδιο «όπως πάντα» καλά οργανωμένο και σίγουρο, μας δείχνει όλο το νεοελληνικό όνειρο που πλάθεται από ευτελή υλικά.

Οι δυο ήρωες μας, ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας, κι ο Κόλιας, πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας.

«Το Τάβλι», ένα έργο προφητικό και γι’ αυτό πάντα επίκαιρο, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου, ως Φώντα, και τον Γιάννη Μόρτζο, ως Κόλια. Έκτοτε, παρουσιάζεται συχνά στις θεατρικές σκηνές, αναδεικνύοντας την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική πραγματικότητα.

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του υπό αναστήλωση αρχαίου θεάτρου και της αυξημένης ζήτησης του κοινού, θα εκδοθούν Δελτία Ελεύθερης Εισόδου. Τα Δελτία θα διανεμηθούν την Τετάρτη, 31 Ιουλίου, στην είσοδο του Βυζαντινού Μουσείου στο Ιτς Καλέ, από τις 6 μ.μ. κι έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη κάλυψη των θεατών, το κάθε άτομο θα μπορεί να παραλάβει έως δύο δελτία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης, που πραγματοποιείται με δωρεάν είσοδο για όλες τις εκδηλώσεις, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Δωδώνης, η Περιφέρεια Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

*Η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου θα ανοίξει στις 8:30 μ.μ.

 

ΠΗΓΗ:  WWW.DODONI.GR  /  Αρχική  /  Ενημέρωση  / Ανακοινώσεις  /  Νέα  –  Δελτία   Τύπου  /  3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη      Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 08:32

Gallery